Seven of nine "Best in show"
 


Frank (S*Stewals Ares)

Kvalitén hänvisar till bedömning av katterna i jämförelse med standarden. Det är svårt att se på en kattunge hur den blir som vuxen, förutom synliga smådefekter, och detta gäller troligen Bengalen i högre grad än en del andra raser. Bl.a därför är ofta sällskaps och utställningskatten samma katt från början, förutom just i fallet med synliga defekter. Oftast är skillnaden på dom olika kvalitéerna dessutom hårfin.

Alla godkända färger och mönster är normalt lika i pris.

Bengalen tillhör inte de kattraser som ligger lägst i pris då rasen fortfarande är relativt ny. Avelsbasen är ganska liten och avelskatter importeras från snart sagt hela världen till en ganska hög kostnad.

Sällskapskatt, eller kanske utställningskatt
Detta är en "felfri" Bengal som svarar ganska väl mot
standarden. Katten är tänkt som sällskapskatt, inte till avel. Kanske kommer den att ställas ut, men garantier för framgång finns inte. Den kan växa upp till en showvinnare eller "bara" bli fin som vanligt, det är svårt att veta på förhand. Detta är den vanligaste Bengalen.

Priserna brukar ligga från 8 000:- (för en sällskapskatt), kan variera både uppåt och nedåt.

En ren sällskapskatt med någon "defekt" som man inte får ha i avel, och/eller som inte kan ställas ut, ligger normalt lägre i pris. Det kan vara svansknick (särskilt större), att magen inte är spotted eller att pälsen har fel färger. Dom är inte så vanliga eftersom man strävar bortifrån detta.